Afbouw

Afbouwfase in de bouwsector

Nadat een gebouw de ruwbouwfase voorbij is, volgt de afbouwfase. In de ruwbouwfase is de fundering/casco van een gebouw gebouwd. Het gebouw is nu water- en winddicht en is klaar voor de volgende fase in de bouw. De volgende fase wordt de afbouwfase genoemd. In de afbouwfase wordt een gebouw bewoonbaar of gebruiksklaar gemaakt. De plafonds, muren en vloeren worden in deze fase in orde gemaakt.

De afbouwfase van woningen
en panden

Aan de afbouwfase zijn een aantal eisen gesteld. Bij woningen gelden andere eisen dan bij de afbouwfase van utiliteiten/kantoorpanden. Door de verschillen in eindgebruik, gelden er andere eisen.

Zo geldt bij utiliteiten/kantoorpanden dat plafonds aan andere eisen moeten voldoen dan bij woningen. De indeling van de ruimtes zal daarbij op zo'n wijze worden ingedeeld om een zo efficiënt en veilig mogelijke werkplek te creeëren. Daarbij wordt rekening gehouden met de juiste verlichting en akoestiek binnen de ruimtes.

Bij de afbouwfase van woningen gelden weer andere eisen en wordt er rekening gehouden met het minimaliseren van geluidsoverlast, is de verlichting en gebruiksvriendelijkheid van de ruimtes ingericht op optimaal wooncomfort.

WAYP levert tot aan de sleuteloverdracht

Nadat de afbouwfase is afgerond, zal er nog een laatste check volgen om het project zo optimaal mogelijk op te leveren en de eigenaar van het pand enkel de sleutel in ontvangst hoeft te nemen en geen omkijken heeft naar kleine afwerkingen. De opdrachtgever heeft hierin de keus om de sleutel zonder stoffering, stucwerk, schilderwerk etc. van een pand/woning in ontvangst te nemen of een pand/woning met stoffering en gehele afwerking in ontvangst te nemen.

WAYP realiseert jouw afbouwfase

Een project kan zowel volledig van tekening tot aan oplevering aan WAYP overgedragen worden. Zoek je een partij die enkel de afbouwfase kan realiseren, dan kunnen wij ook enkel deze fase realiseren. Heb je vragen of heb je advies nodig, neem dan gerust contact met ons op.